nuffnang

Wednesday, June 15

TERES SETINGKAT ~ VERANA & VERANA 2 ~

Hai and Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik kejap je dah puasa ke 10 kan harini..cepat betul masa berlalu..cewah..ok la sebenarnya nak cite pasal sekarang ni susah betul nak cari rumah teres setingkat area JB ni..kebanyakan semua akan buat rumah dua tingkat tapi keluasannya pada saya sangatlah xpadan dengan harga..kalau ade pun rumah teres setingkat ni pun harganya boleh bulat la biji mata bila tanye..hahaha..tapi nak dijadikan cerita saya memang mencari rumah teres setingkat sebab xsuka teres dua tingkat sbb  penakut + bujang lagi..

So cari punya cari jumpalah area Bandar Putera Kulai..itupun...harganya RM300k++ ye..haa bayangkanla time tu rase cane..huhuhu..tapi tanpa membuang masa sy pn pegilah ke developer n sales galery dkt Bandar Putera tu..tanye punya tanye diorg ckp harga masih dalam promosi n dlm RM300k camtu so bermakna ikut kelayakan loan gov lepasla kalau nk beli kan..itupun harga bumilot okay..bukan international punya lot..punya la mahal rumah sekarang..so rasa happy sangat la time tu sbb ekceli ni kira rumah kedua untuk dibeli..sebelum ni beli rumah terpaksa pakai 2 nama dgn abg event cost sume sendiri tanggung..then bila nak tukar ke gov loan so many procedure yg kena buat n amek cost yang mahal mcm beli rumah baru..so tu yang cari rumah baru tu..so lepas je pegi developer tu teruslah ke rumah contoh yg dah siap untuk tengok rumahnye camne gaya..verana & verana 2 ni 4bilik 3bilik air dgn keluasan 22 x 70 dan yang penting ianya freehold..ok la kan..so meh tgk rumahnye camne..

VERANA





















VERANA 2

















Haaaaa...camtulah pic rumah contoh untuk verana & verana 2 yang sy pegi tengok haritu..boleh la kan..agak2 sy pilih verana ke verana 2??hihihi..so if nak tau lebih lanjut boleh bukak web ni k http://www.ioijohor.com/Bandar-Putra-Kulai

p/s : rumah contoh mmgla kemain cantik tengoknye kn..beli nnti rumahnye kosong je so fikirla nk deco gaya mane nnti..huhuhu

xoxo
:)

11 comments:

  1. kalau freehold tak pe. kita pejam mata je. huhu
    sama lah kita. tak suka rumah 2 tingkat. seram. hihi
    rumah ni sama besar rumah kita beli tapi dia nampak lagi luas sebab dia memanjang. syiok woo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah nasib freehold so pejam mata je..hihi..rumah dhiera livinghall dlu then sebelah lg baru dining n kitchen yeh??nanti sharela dlm blog dhiera k :)

      Delete
  2. Salam.. Nk tanya, time awk bli rmh ni bpe hb ek? Sy p sales gallery tu 17/7/16 haritu, salesgirl tu ckp semua dah sold out 😢
    N kalau nk beli bumi lot kne go through erumah.johor dulu kn?

    ReplyDelete
  3. Salam.. Nk tanya, time awk bli rmh ni bpe hb ek? Sy p sales gallery tu 17/7/16 haritu, salesgirl tu ckp semua dah sold out 😢
    N kalau nk beli bumi lot kne go through erumah.johor dulu kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..masa sy nk beli rumah ni dlm bulan Febuari xsilap..lepastu terus apply bumilot through erumah.johor tu..amek masa dkt sebulan juga nk tgu jawapan..tulah ramai kwn2 pn ckp diorg pegi dh soldout :'( cuba tgk dkt scientex pulai..baru launching lastweek taw..

      Delete
    2. Wslm wbt.. Huhu itulah. Susah nk cari rumah single storey skrg ni. Ohh mmg awl byk bln la gitu.. Xde rezeki nk bli kat situ agaknyer 😁 Hehe, anyway thanx 4 da info. Nanti nk try usha scientex pulai tu.. 😊

      Delete
  4. Kan..ssh nak cari rumah setigkat..xpe ade rezeki lain tu..slow2 k cari..gudluck..semoga dpt cari rumah idaman ;)

    ReplyDelete
  5. Salam, nak tnya.. Rumah verana ni awk book rm 3k lps tu byr legal fee 14k terus ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...masa book mmg 3k..lepas tu bayar legal fee lepas dh sign sales n purchase agreement 16k..bayar sikit2 juga..heheh :)

      Delete
  6. Salam nak tanya la, duit book 3k tu dia tolak tak pada harga rumah yang dapat tu

    ReplyDelete