nuffnang

Monday, March 25

dugaan

Bismillahirrahmanirrahim..hari isnin minggu ni dimulakan dengan dugaan..
Ya Allah kau kuatkanlah hambamu ini ya Allah..aku redha dengan apa yg telah kau takdirkan tapi aku mohon kau berilah kesedaran kepada dia supaya tidak menyakitkan perasaan aku ni lagi..dia dah ada kehidupan dia,keluarga dia tapi kenapa masih nak buat aku macam sekarang ni??  Aku tau kau lebih mengenal dan mengetahui siapa diri dia yang sebenar ya Allah..berilah kekuatan kepada diri ini supaya dapat menempuh segala dugaan yang datang..permudahkanlah jalan hidupku ini ya Allah..hanya kepada engkau aku berserah T_T


Wednesday, March 20

today is WW

salam n morning evryone..harini ww rite..so kite dgr lagu jeklah yeh..ni lagu hazama-relakan jiwa..ni En. Afil la yg suoh cari smlm sbb dia nak..layan gak lagu ni..hey u mane u dgr lgu ni eh??hihihi..ok cukup2 ww rite..so layan lagu ni jek..cite smbng esok..daaaa



xoxo ^__^

Monday, March 11

E-DAY FANA

salam..hihihi..ok nk cite pasal e-day fana..cite dh berjanggut tp bru nk msk blog..xpelah utk diri kenangan diri sndiri je sebenarnye..sblm gmbr2 hilang baik kite ltk sini dlu kn..ok ekceli fana tunang dh sebulan lepas pun tapi biasalah aku kn pemalas nk update blog ni..so rini de rajin sikit meh kite update blog..xkisahlah org baca ke x kn..fana ni sbnrnye roomate aku masa dekat poly dlu..so haritu 2 February 2013 telah bertunanglah wahai sang kawan ini..hahaha sory fana sang kawan aku guna..kikiki..kitorang sebaya 4 org..aku,fana,eka,iqa..jadinye time tu aku berusha la dtg keyel utk gi e-day fana ni..mcm biasa eka akan amek iqa pastu baru amek aku..last2 sampai rumah fana dh petang camtu dkt pukul 4 rasanye..ni sume salah dua2 ika n iqa tu..sempat tu gi soping dlu bru dtg amek aku..hampeh punye kawan..smpai2 fana dh selamat tunang pn jadinye terus makan2 pastu amek2 gambar..love korang taw..hope persahabatan kite ni xkn berakhir..muahmuah..hahaha..meh layan gambar

otw gi rumah fana..ayish in da gud mood.. =)




  ok lepaas makan statla amek gmbr dgn bakal peranten..hihihi
 
 ayish dh stat enjin boring..hihihi..tgk mama n aunty2 sebok bergambar jek



 fana bz layan mmbr lain yg datang kitorang ape lg..pinjam katil dia baring-baring amek gambar ilangkan penat..huhhuhu..ayish pn dh penat so baring2 dlu..pastu last2 ayish tertido so baliklah kite..balik2 lapar singgah solaris makan jap sblm hantar aku balik..

 nyempat je nk bergambar kn..aptb..

so this week aku pegi keyel lg..nak pegi wedding mmbr satu kelas pulak..so dptla jumpe mmbr2 yg gile2 ni lagi wlaupn iqa dh kawen n ada anak pn..can't wait for this friday uols...haa ni nk selitkan gambar zaman kitorang mudamudi dulu..aku rasa aku n eka je kot xbnyk beza..iqa dlu keding jek skrg dh berisi..

see..we all mudamudi lg time ni..hohoho..ok see next entry..

xoxo ^___^

p/s : mmbr aku iqa tu dia ada buat candy buffet taw utk majlis2..so bolehla kalau nk order dgn dia..props photo booth n guest book pn dia ada buat..cantik x tipu..boleh tgk dkt fb dia eh klau nk..jgn segan2 =P

Tuesday, March 5

Roost Juice Bar JOHO..nyamnyam

hello peeps..lama x menulis ni..sbnrnye entry kali ni nk cite pasal makan2 menarik kat JB ni ha..lame dh peginye tp asal nk tulis jek dtgla malasnye..so harini camne pn nk cite gak pasal Roost Juice Bar ni..hihihi..ekceli kedai makan ni bagi aku menarik la..dari segi interior design dia..unik sangat2..kedai dia banyak berkonsepkan barang2 lama digunakan semula..nice huh!!Roost Juice Bar ni dekat Jalan Dhoby..dekat2 jugaklah dgn bazar karat JB tu..aku tau pasal kedai ni pn mmbr satu ofis yg btau then aku pn ajakla si gemok tu pegi..huhuhu..maklumlah sape lg aku nk ajak kalau bkn dia kn..dia jelah yg aku ada..so meh tgk gambar2 dalam Roost Juice Bar ni yeh..ha ni sume ihsan gambar dari website JOHO n j-travel..al maklumlah hp aku x cantiks utk amek gambar dlm kedai yg lampunye suram-suram romantik tu..kikiki =P

ok ni depan kedai tu yeh..kedai ni kedai lama so dia touchup2 jadilah menarik cemni..hikhik..

 seee..ada basikal lg taw..huhu

 ok ni masuk2 je kite jmpe ni lah..nice kn utk lepak2 kat sini

 haa naik2 nmpk ni pulak..dekat wall tu de pokok besar..aku suka sgtla tgk bende2 cemni sbb aku rasa sgt kreatif diorg ni..aku jeles xleh jd kreatif cemtu..hohoho..


ok ni pulak dekat balcony..aku ddk situ la dgn si gemok..tepi tu ada rabbit taw..then belakang yg dekat budak perempuan tu mcm de jual baju2 aku tgk..tgk jelah..nk belek lelebih malas..so ape yg aku makan kat situ adalah.....

 haa nilah aku makan..chicken chop n takoyaki air lak manggo tango..si gemok mkn chicken wings jek n air ice lemon tea..
 unik kan air dia pakai camni..dh macam baldi pn ada aku tgknye..hahahha

 nila rabbit yg aku cakap tu..tp rabbit ni dh tua kot..mcm malas je aku tgk..lagi satu siap ada jambang ko rabbit ni..ke mmg spesis gitu tapi aku je yg xkenal spesis2 rabbit ni???ntahla aku pn xpasti..ngehngehngeh..

ok total makan kat situ 2 org mcm kat atas ni..haa siap ada no fon kat bill tu kan..nk pegi takot sesat ke apa bolehla call no tu yeh..so sesape yg ada ke jb nak cari tmpt makan yg lain dari lain boleh gi sini lah ye..aku sgt suggestkan..kikiki...

p/s : nampak sgt beza gambar pakai fon sendiri n yg amek dari hasil google kn..sobsobsob..nak hp baru plisss...i wish u dpt merasakannye..

xoxo ^__^