nuffnang

Wednesday, June 15

TERES SETINGKAT ~ VERANA & VERANA 2 ~

Hai and Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik kejap je dah puasa ke 10 kan harini..cepat betul masa berlalu..cewah..ok la sebenarnya nak cite pasal sekarang ni susah betul nak cari rumah teres setingkat area JB ni..kebanyakan semua akan buat rumah dua tingkat tapi keluasannya pada saya sangatlah xpadan dengan harga..kalau ade pun rumah teres setingkat ni pun harganya boleh bulat la biji mata bila tanye..hahaha..tapi nak dijadikan cerita saya memang mencari rumah teres setingkat sebab xsuka teres dua tingkat sbb  penakut + bujang lagi..

So cari punya cari jumpalah area Bandar Putera Kulai..itupun...harganya RM300k++ ye..haa bayangkanla time tu rase cane..huhuhu..tapi tanpa membuang masa sy pn pegilah ke developer n sales galery dkt Bandar Putera tu..tanye punya tanye diorg ckp harga masih dalam promosi n dlm RM300k camtu so bermakna ikut kelayakan loan gov lepasla kalau nk beli kan..itupun harga bumilot okay..bukan international punya lot..punya la mahal rumah sekarang..so rasa happy sangat la time tu sbb ekceli ni kira rumah kedua untuk dibeli..sebelum ni beli rumah terpaksa pakai 2 nama dgn abg event cost sume sendiri tanggung..then bila nak tukar ke gov loan so many procedure yg kena buat n amek cost yang mahal mcm beli rumah baru..so tu yang cari rumah baru tu..so lepas je pegi developer tu teruslah ke rumah contoh yg dah siap untuk tengok rumahnye camne gaya..verana & verana 2 ni 4bilik 3bilik air dgn keluasan 22 x 70 dan yang penting ianya freehold..ok la kan..so meh tgk rumahnye camne..

VERANA





















VERANA 2

















Haaaaa...camtulah pic rumah contoh untuk verana & verana 2 yang sy pegi tengok haritu..boleh la kan..agak2 sy pilih verana ke verana 2??hihihi..so if nak tau lebih lanjut boleh bukak web ni k http://www.ioijohor.com/Bandar-Putra-Kulai

p/s : rumah contoh mmgla kemain cantik tengoknye kn..beli nnti rumahnye kosong je so fikirla nk deco gaya mane nnti..huhuhu

xoxo
:)

Monday, June 13

RAMADHAN 1437H



Hai..Assalamualaikum..
Pejam celik pejam celik dah jumpa Ramadhan semula kan..terasa cepat sangat masa ni berlalu..Walaupun harini dah hari yang ke 8 kita semua berpuasa, saya tetap nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak pada seluruh umat Islam.  Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna mungkin..Orang cakap kalau kita selalu rasa masa tu cepat bermakna kita dah tua..hahahah..yelah dlu masa kecik bila dengar nak berpuasa tu kepala dah fikir nak raya then duit raya kan..tapi sekarang ni bila kata dah nak puasa n bila sampai je bulan Ramadahan tu hati terasa sayuu sangat..Rasa bersyukur masih diberi peluang untuk beribadah didalam bulan yang sangat mulia ni kan..huhuhu..see nampak x tua dah sebenarnye..Apa pun..sentiasalah bersyukur dengan nikmat yang diberikan ye x...so nanti kite borak pasal persiapan raya pulak eh.. 

xoxo
:)

Tuesday, August 4

Salam Aidilfitri 2015

Salam..apelah kan orang dah nak abes raya kite baru nak update ucap selamat hari raya aidilfitri untuk seluruh umat islam..hehehe
ok raya tahun ni macam biasalah, balik ke kampung halaman rumah parents n tiada masalah pergaduhan baling pinggan mangkuk untuk balik kampung siapa..sebabnya tahun ni masih membujang kan..hahaha..tu yang syok taw bila bujang ni..kikiki..ok layan pic raya jelah k :)

ok ni time 1st day raya..ada buat marhaban so ape lagi..mak jemah pegilah berjumpa jiran tetangga..hihihi..tahunn ni best..marhaban kumpul satu rumah sbb pasang khemah dkt rumah jiran tu..eh yg tu nnti cite entry lain k..layan pic


ni firstday raya dengan si dak lemok zaara











 ok ni lah pic raya satu family yang diambil masa raya ketiga..hahahaha..jadilah kan buat2 kenangan..tapi kakak aku yang duduk Melaka xbalik raya dgn family aku sebab raya belah mertua..suka tengok bila org pakai baju kite jahit kan..errmm sonok je rase..hahaha..ok nnti next entry cite pasal marhaban la sikit k dengan open house sekali..babai..

xoxo :)

Monday, February 9

CIK AMANDA IN THE HOUSE

Assalammualaikum..
Harini mood sangat2la swing kn sbb x bape sihat tapi xpe setiap dugaan yang kite dapat tu kan pasti ada ganjarannye..cewah..ok just nak share cik amanda selamat lahir hari Jumaat ritu pkl 10pg.  Amanda ni bkn anak i ok ni anak bff saje. Anak sendiri blm ada rezeki ke arah tu.maklumlah rezeki kahwin pn blm ada so cane nk ada rezeki anak pulak kan.  Happy sangat2 bila tgk baby ni kan kalau la ada anak sendiri mesti seronok..tp xpe one day inshaAllah..




So malam tu pegi la tgk bby amanda ni sebab kebetulan i naik kl so mmg ngam sgt2 la kan..i dgn mummy ayish pn tgkla bby amanda..ayish so excited..asek kiss baby je..xpe nnti ayish dpt bby jugak soh mummy try lg yeh..lepas borak2 dgn ibu n apak Amanda balik la kite..ntah bila la dpt tgk Amanda lagi..so kengkawan..marilah kite pegi jenjalan..heheh..
To baby Amanda aunty As a.k.a Bonda doakan Amanda jadi anak yang solehah utk ibu n apak yeh..love u..

xoxo